WEDSTRIJD

 PDF EXTRA INFO


Het gemeentebestuur van Maarkedal organiseert het ambitieuze project Z+, een wedstrijd voor vormgevers (professioneel of amateur), gelinkt aan het bijzondere landschap van de gemeente. Dit landschap vormt zowel uitgangs- als focuspunt voor het project. Met Z+ wil de gemeente de beleving van het eindeloze landschap zo intens mogelijk maken door de creatie van unieke zitplaatsen, rust- en picknickplekken die een extra geven aan de stop onderweg.
Picknicken, spelen, ontdekken, beleven, ontmoeten, … Elk Z+-object heeft zijn eigen plus, dat kleine extraatje dat van een rustmoment een bijzondere ervaring maakt. De combinatie van zo’n apart zitobject en een weergaloos uitzicht maakt de beleving compleet en zorgt voor een ervaring die blijft hangen. De Z+-locaties liggen langs een nieuwe Z+-wandelroute.
De selectie van de objecten verloopt via een wedstrijd. Een professionele jury, bestaande uit vormgevers Elisabeth Leenknegt en Ben Storms, kunstenaar Matthieu Ronsse, directeur van Design Vlaanderen Johan Valcke en boomheld Peter Vosters, kiest uit alle inzendingen de meest geschikte voorstellen. Daarnaast wordt ook de bijzondere prijs André Verroken toegekend.

Indienen voor de wedstrijd kan tot dinsdag 10 januari 2017. De geselecteerde ontwerpen worden gerealiseerd tegen het voorjaar van 2018. Dan worden de Z+-locaties en de Z+-wandelroute geopend.

Z+ is een initiatief van de gemeente Maarkedal met financiële steun van Platteland Plus.
Alle info over Z+ vindt u op www.zplus.be.


link naar interessante ontwerpen speeltuigen