Uitstap middelbare graad

Beste leerlingen en ouders,
Deze brief hebben jullie ook per mail gekregen, extra info over de musea kan je vinden via de links onder de verschillende parcours.

Op zaterdag 6 mei 2017 gaan we met de Middelbare Graad op studiereis. Deze uitstap is voor alle leerlingen van alle lesmomenten.
We gaan naar Brussel en omdat het aanbod hier zeer ruim is hebben we een 3-tal parcours uitgestippeld.
Vergeet bij het inschrijven niet te vermelden welk parcours je verkiest.
  
Parcours 1:
In de voormiddag bezoeken we het Belvue museum, een museum over BelgiĆ« en zijn geschiedenis. Aansluitend kan je de archeologische site onder de grond Coudenberg bezoeken, waar overblijfselen van het paleis van Keizer Karel te zien zijn.
In de namiddag gaan we naar Argos (Art and media), dit is een centrum voor film en video.
http://www.belvue.be/nl
https://coudenberg.brussels/nl/activities  
http://www.argosarts.org/ 

Parcours 2:
In de voormiddag gaan we naar Bozar (paleis voor schone kunsten) waar o.a. tentoonstellingen lopen met het werk van beeldend kunstenaar Yves Klein en de architect Victor Horta.
In de namiddag staat de ‘Centrale’ op het programma, museum voor hedendaagse kunst.
We koppelen hier nog een kleine wandeling aan vast en bekijken het monumentale werk van Wim Delvoye (truck met betonmolen) op de Arduinkaai.

http://www.bozar.be/nl 
http://www.centrale.brussels/


Parcours 3:
Het Muziekinstrumentenmuseum bezoeken we in de voormiddag. Dit museum is een gerestaureerd complex en bestaat uit een gedeelte opgetrokken in de Art nouveau stijl en een gedeelte in de Classicistische stijl. Het museum biedt een overzicht van 1100 instrumenten die interactief worden voorgesteld.
In de namiddag bezoeken we de tentoonstelling (retrospectieve) ‘Rik Wouters’ in de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten.

http://www.mim.be/nl 
https://www.fine-arts-museum.be/nl 

Praktisch:
- De uitstap kost 12 euro. Daarvoor heb je de busrit en ingang musea. 
  Je kan je eigen lunchpakket en drank nuttigen in het nabij gelegen Warande park.
-                Inschrijven kan tot en met vrijdag 21 april via chris.burm@sint-niklaas.be Vergeet niet door te geven je naam, de naam van je leerkracht en welk parcours je verkiest als 1ste keuze en welk parcours als 2de keuze
-                Geef het strookje + het bedrag aan je leerkracht.
-                De plaatsen zijn beperkt. Wees er dus snel bij!
-                We vertrekken om 8u45 stipt aan de parking stadschouwburg in Sint-Niklaas (Hofstraat) en hopen terug te zijn om 18.00u 
-                voor de leerlingen die niet meegaan is het die zaterdag geen les!